Kick-off for skolekonkurransen i Fredrikstad

(SPORT) Skolekonkurransen i Fredrikstad er i gang fra i dag. - Er du elev i 5., 6. eller 7. klasse, inviteres du til å lage noe som enten handler om hvor bra det flerkulturelle samfunnet er, eller hvor urettferdig og galt rasisme er. Du kan for eksempel lage et dikt, en fortelling, en tegning eller et maleri, heter det i brevet ut til skolene.

Spillerne i FFK, FBK og Stjernen – og kampanjen Gi rasisme rødt kort!, ble i september 2001 enige om å lansere en stor skolekonkurranse for elevene i Fredrikstad-skolene. FFK-, FBK- og Stjernen-spillerne er opptatt av å ta et klart og tydelig standpunkt mot rasisme.

Elevene i 5.-7. klasse inviteres til å lage bidrag som enten handler om hvor urettferdig og galt rasisme er, eller hvor positivt det flerkulturelle mangfoldet er.

Vinneren av konkurransen vil kunne ta med seg sine foreldre/foresatte på NISOs store utøvergalla i Fredrikstad i januar. Det blir også andre-, tredje- og klassepremie. Bidrag fra skolekonkurransen legges ut på hjemmesiden www.redcard.niso.no/fredrikstad

Det presiseres at konkurransen gjelder enkeltelever.

Juryen vil bestå av Christer Arnesen, Gjøril Anett Gulbrandsen, René Hansen, Gladys Lyle Sturzrehm og Morgan Andersen.

Premieutdelingen til vinneren vil skje under NISOs store utøvergalla i Fredrikstad i januar.

Gi rasisme rødt kort er et samarbeid mellom NISO og Norsk Folkehjelp

(redcard.niso.no)