Italia vedtar lov mot rasisme og vold

Sist uke vedtok det italienske senatet nye lover for å styrke kampen mot vold og rasisme. Det vil nå bli lettere å bortvise bråkmakere fra stadion.
Trygve Augestad/ redcard.niso.no
Latest posts by Trygve Augestad/ redcard.niso.no (see all)

Italiensk fotball har de senere årene hatt mange stygge saker knyttet til vold og rasisme. Spesielt Serie A klubben Lazio har hatt mange episoder og har også tidligere blitt bøtelagt for rasisme. Nå skal det altså bli enda lettere å straffe tilhengere som tråkker over streken. Å tråkke over streken er bokstavelig talt også en av forseelsene som kan føre til bortvisning og til og med arrest. Går du inn på banen eller kaster objekter inn på banen har politiet loven i hevd når de tar deg med.

Rasistisk propaganda er forbudt og det er også maskering, som tidligere har gjort det vanskelig å identifisere personer som har stått bak vold og trakassering. Det har også blitt åpnet for å bruke TV-bilder og fotografier som bevis.

I forrige sesong var det ukentlige episoder med vold og rasisme rundt italienske baner. Blant annet ble en Messinasupporter drept av fyrverkeri og Inter Milan fans kastet en scooter ned på publikum under seg.

Nå har heldigvis bråkmakerne og rasistene også fått loven mot seg.

(redcard.niso.no)