Klar for opptrapping

0Shares
Latest posts by Gehan Christy (see all)

Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) redegjorde på Stortinget på torsdag at Norge vil hjelpe USA med mer militær støtte, hvis det trengs. Bondevik vil ikke kommentere i hvilken grad Norge vil bidra med støtte. Dette skriver Fredrelandsvennen.

Arbeiderpartiets utenrikspolitiske talsmann Thorbjørn Jagland sier seg enig med Bondevik, men tror ikke det blir akuelt å sende norske elitesoldater til Afghanistan.

Ingen Midtøsten
Med det som hittil har skjedd, sa Bondevik at det er bred internasjonal enighet om at Taliban-regimet må bort. Bondevik sa at terrorangrepene var et angrep mot sivilisasjonen og menneskeverdet.

Jagland sier seg enig med Bondevik, men likevel beklager at det ikke står noe som helst om Midtøsten i Bondeviks redegjørelse om kampen mot terrorisme.
-Internasjonal terror har sine røtter i Midtøsten, og denne konflikten brukes aktivt av Osama bin Laden. Det viktigste bidraget i kampen mot terrorsime, er få løst konflikten over en egen palestinsk stat, sa Jagland.

-Feilberegnet
SV-leder Kristin Halvorsen var ikke fornøyd med Bondeviks redegjørelse.
-Så langt er Taliban styrket, ikke svekket, bin Laden er ikke tatt og de sivile lidelsene øker. Jeg tror USA og mange land i koalisjonen har feilberegnet situasjonen, og jeg synes Bondevik farer vel lett over de humanitære problemene, sa Halvorsen.