Lagt i bakken av politiet mens barna så på

(INNENRIKS) Moreno, norsk statsborger opprinnelig fra Venezuela, hadde nettopp anmeldt en kollisjon og gikk mot P-plassen. På vei inn i bilen, der en venninnen og ungene ventet, oppdaget han en personbil bak Hondaen sin.

Han blir bedt om å legitimere seg. Det gjør han. Han sier også hvorfor han befinner seg ved politistasjonen. Så har han fått nok av de uhøflige karene, som han etter hvert forstår er politimenn.

-Venninnen min lurer på hva som skjer, men blir bryskt bedt om å sette seg inn i bilen igjen. Minstejenta gråter fordi hun er redd. Derfor bestemmer jeg meg for å gå inn på politistasjonen, forteller Moreno ifølge Aftenposten.

-Plutselig kaster de meg i bakken, uten grunn, hevder Baldemar Moreno, som nå er blitt sint.

-De holder meg nede i sikkert ti minutter. Da går jeg inn på stasjonen og gjør rede for hva som har skjedd. Men jeg får ingen beklagelse, bare beskjed om at jeg kan skrive et klagebrev.

Morenos advokat, Tove Rasch, har nå sendt et klagebrev der hun ber om politiets versjon.

-Vi vurderer å anmelde saken, opplyser hun til Aftenposten Aften.

Politiavdelingssjef Leif Larsen ved Majorstua politistasjon bekrefter at Moreno har vært i et basketak med politiet, men beklager ikke saken.

-Hvorfor ble Baldemar Moreno oppsøkt?

-Det kan jeg ikke si noe om på grunn av taushetsplikten. Men han er hjertelig velkommen til å levere en klage, opplyser Leif Larsen.