Avslørte imamer med skjult kamera

Imamer i en rekke moskeer i Storbritannia holder ekstremistiske taler og oppfordrer til å sette Koranen over britisk lovgivning.

I en dokumentar har tv-stasjonen Channel 4 avslørt de ekstremistiske holdningene som bl.a. går ut på å være beredt til jihad – hellig krig – slå muslimske småjenter som ikke bærer slør og skape en stat i staten som setter Koranen foran britisk lov.

Avsløringene er kommet ved bruk av skjult kamera i moskeene. En av organisasjonene der Channel 4 har filmet, er UK Islamic Mission (UKIM), som statsminister Tony Blair har rost for å være moderat med dens multikulturelle aktiviteter og åpenhet overfor andre religioner. Men i Sparkbrooks Mosque i Birmingham roser en imam bl.a. Taliban. Og som kommentar til at en britisk soldat er drept i Afghanistan, sier han at en god soldat er en soldat som får hogd av hodet.

En annen imam samme sted slår fast at muslimer ikke kan følge regler som er laget av kaffir (ikke-muslimer).

«Vi har våre egne regler, og derfor skal vi også herske over andre,» sier imamen.

På en konferanse i moskeen sier en viserektor fra det islamske gymnaset «The Darul Uloom School» i Birmingham at han finner det villedende å kalle Storbritannia et demokrati: «Man burde kalle det et kulturaki, og vi må ta oss i akt for denne kreftsvulsten.»

I ettertid har skolen meldt at viserektoren har sagt opp jobben fordi hans holdninger ikke passer til skolens.

Les hele saken i BT: Imamer avslørt av skjult kamera