Forbudt å drepe kvinner

0Shares

Byen Herouxville, Quebec i Canada har i sine byvedtekter laget regler for byens innvandrere. Blant annet fremgår det at det er forbudt å steine kvinner til døde.

Innvandrer som ønsker å bo i byen Herouxville, Quebec må ikke steine kvinner til døde,brenne dem til døds eller kaste syre på dem, ifølge byens vedtekter som endog er plassert på byens web-sider.

Vedtektene har medført diskusjon i byen i den franskspråklige provinsen der spørsmålet blir stilt om hvor tolerante folk i Quebec skal være overfor innvandrere,melder Reuters.

– Vi ønsker å informere disse nykommerne at det livet de har forlot da de reiste fra sine hjemland ikke vil bli akseptert her, heter det på nettsiden, der det også klart går frem at kvinner har rett til å stemme, kjøre bil, danse, skrive på sjekker, kle seg som de vil, arbeide og eie eiendom.

– Derfor mener vi at det er fullstendig fraværende fra våre normer å drepe kvinner ved å steine dem i offentlighet, brenne dem levende, skade dem med syre og lignende, heter det.

Herouxville har 1300 innbyggere og ligger 160 km nordøst for Montreal.

Ordføreren som har undertegnet vedtektene nekter for at byen har en rasistisk holdning.