Norsk folkehjelp om ny regjering i Palestina

Stor glede i Gaza over ny palestinsk regjering. - Norsk Folkehjelp vil gratulere palestinerne med ny regjering! Her i Gaza uttrykker folk at dette er et stort skritt framover, sier utenlandssjef Liv Tørres på telefon fra Gaza.

– Folk har store forventninger til at den nye regjeringen kan bidra til en rask og helt nødvendig forsoning mellom stridende grupper. Om to uker reiser Fatah og Hamas for første gang sammen til en konferanse i Saudi-Arabia. Mange uttrykker håp om at dette kan bidra til et større regionalt samhold, Tørres.

– For palestinerne er det kritisk at den arabiske verden stiller seg positiv til den nye regjeringen. De har framfor alt et sterkt håp om at boikotten fra det internasjonale samfunnet nå kan avsluttes.

– Her på Norsk Folkehjelps kontor i Gaza håper vi alle at norske myndigheter nå vil følge opp Jonas Gahr Støres signal om at det er på tide å avslutte denne ødeleggende boikotten. Palestinerne har tatt et stort og viktig skritt med å danne en ny regjering. Derfor må en sterk appell gå ut til det internasjonale samfunnet, spesielt til europeiske land, om at nå er ballen i våre hender, sier avslutter Tørres.