India forbyr skjegg for muslimsk student

0Shares

Illustrasjonsfoto: Wikipedia Commons

Den 16-årige tiendeklasse eleven Mohammad Salim gikk til sak mot en kristen misjonærskole etter at han ble nektet å beholde skjegget sitt mens han gikk på skolen. Etter flere runder i rettsapparatet endte saken hos landets høyesterett.

Vekker harme
 Høyesteretts likhetstegn mellom skjegget og Taliban har forårsaket sterke reaksjoner.

– Vi vil ikke ha Taliban i dette landet. Om en jente imorgen ønsker å bruke burka på skolen, skal vi tillate det? uttalte justitiarius Markandeya Katju på vegne av dommerpanelen.

Retten ville ikke pålegge skolen å endre regelverket og rådet heller Salim til å bytte skole.

Guttens argumenter om at alle mennesker i India har rett til å praktisere sin tro i frihet, fikk ikke gehør. En tungtveiende argument mot skolen var at sikh-elever fikk beholde både turban og skjegg, skriver nettmagasinet x-plosiv.no.

Opprørt
Indiske muslimske lærde er opprørte over sammenligningen mellom skjegget og taliban og setter spørsmålstegn ved den såkalte sekulære India. De føler seg stemplet og forskjellsbehandlet.

– Dette er en sjokkerende uttalelse og har såret følelsene til den muslimske minoriteten. Vi planlegger å klage avgjørelsen sa medlem av parlamentet, Rajya Sabha og Mehmood Madni, lederen for Muslimske Lærdes Råd i en felles erklæring.