Solskjær ut mot fotballrasismen

United-manager Ole Gunnar Solskjær går hardt ut mot de rasistiske hatmeldingene på Twitter mot midtbanestjernen Paul Pogba.
Foto: Bernt Sønvisen
Ole Gunnar Solskjær (46) tar et oppgjør med rasismen som Paul Pogba (26) opplevde etter mandagens kamp mot Wolverhampton.
0Shares

Pogba ble utsatt for rasisme etter å ha bommet på et straffespark i 1–1-kampen på Molineux Stadium.

– Jeg kan ikke tro at vi fortsatt snakker om disse tingene i 2019. Sosiale medier er et sted hvor folk kan gjemme seg bak skjulte identiteter. Det er ikke opp til meg å endre det, men det er så mange kontoer i mitt navn, jeg vet at det ikke er meg, og vi er nødt til å gjøre noe med det. Myndighetene må gjøre noe med det. Jeg synes synd på de som hetser folk. De må ha problemer med seg selv, sier Solskjær ifølge VG.

Solskjær er en norsk fotballtrener og tidligere spiller som er manager for Manchester United.

– Ingen plass for rasisme

Britiske medier har denne uken meldt at det er planlagt møter mellom Manchester United og Twitter for å diskutere tiltak for å bekjempe rasisme og diskriminering på det sosiale mediet.

Twitter understreker at de skal gjøre mer for å beskytte Twitter-brukerne i fremtiden.

– Vi vet vi må gjøre mer for å beskytte brukerne våre. Rasistisk oppførsel har ingen plass på vår plattform, og vi fordømmer det på det sterkeste, sier er representant for Twitter til Sky Sports.

Trues på livet

Rasisme på sosiale medier har ikke bare rammet Pogba. Chelsea-spiller Tammy Abraham opplevde det samme etter sin straffemiss mot Liverpool i Super Cup-finalen.

– Vi må beskytte enkeltpersoner og folk. Når det er dødstrusler og rasisme, er det alvorlige hendelser. Noen ganger blir man irritert. Hva kan vi gjøre med det som Manchester United? Vi kan ikke bannlyse spillerne våre fra sosiale medier. Vi må spre det gode ord. Det er mye godt vi kan bruke det til. Vi må stoppe disse hendelsene, sier Solskjær.

Franske Paul Pogba lar seg ikke affisere av rasistiske hatmeldinger, men sier han vil “kjempe for neste generasjon”.
Foto : United.no

Stjernespilleren selv har kommet med klart tilsvar på sosiale medier:

– Foreldrene og forfedrene mine led for at vår generasjon skulle kunne være frie til å jobbe, ta bussen og spille fotball. Rasistiske fornærmelser og uvitenhet gjør ikke annet enn å gi meg mer styrke og kjempe for den neste generasjonen.