Innvandere i sammenstøt med politiet i Italia

Opptøyer i Italia: Sinte innvandere kastet stein på politiet etter at to menn skjøt og skadet to afrikanere
Foto: Flicr.com
Flere hundre innvandrere står bak opptøyer i det sørlige Italia torsdag. Hundrevis av innvandrere hadde samlet seg i protest mot en episode som blir ansett som rasistisk motivert, skriver CTV News.
0Shares
Latest posts by Saroj Chumber (see all)

Torsdag skjøt to ukjente menn i en bil mot en gruppe afrikanske menn i småbyen Rosarno i Calabira. To menn ble lettere skadet. Episoden har utløst raseri blant innvandrere i Italia.

Ifølge Italias innenriksdepartementet ble 14 personer, inkludert politimenn, skadet i sammenstøtet mellom politiet og sinte innvandrere. Flere demonstranter kastet stein på politiet og raserte biler, butikker og angrep innbyggerne i sinne.

Agazio Loiero, guvernøren av Calabria sa til Sky Tv at vold er uakseptabelt, men la til at  innvanderne hadde blitt ”sterkt provosert”.

Tusenvis av innvandrere jobber som sesongarbeidere hvert år i byen for å plukke bær. De lever under elendige forhold, er ofte underbetalt og mishandlet.

Dette er ikke den første gangen det har oppstått basketak mellom politiet og innvandrere i Italia. I 2008 oppsto det opptøyer i byen Naples etter at seks menn fra Ghana ble drept av en kriminell gjeng.