Alvorlig sammenstøt mellom religiøse gjenger i Nigeria

De drepte blir fraktet til en moské i byen Jos, sentralt i Nigeria.
Foto: Wikipedia Commons
Opptil 300 mennesker drept etter kristen protest mot moské i Nigeria
0Shares

Sammenstøtet mellom kristne og muslimske skal ha blitt utløst etter kristne ungdommer hadde protestert mot bygging av en moské i en bydel hvor flertallet er kristne, skriver Vårt Land.

-Vi fikk inn 156 døde i morges og 36 nå på ettermiddagen, sa moskeens leder Balarabe Dawud tirsdag. Ifølge Dawud er minst 800 mennesker blitt såret, og 90 skal være lagt inn på sykehus med alvorlige skader.

Nye voldshandlinger 

Sammenstøtene startet søndag, men på tirsdag ble det igjen meldt om nye voldshandlinger. Den nigerianske regjeringen valgte å sette inn sikkerhetsstyrker i et forsøk på gjenopprette ro og orden. I tillegg ble det innført 24 timers unntakstilstand i byen.

-Militæret har rykket inn, i samarbeid med politiet, for å normalisere situasjonen, sa Nigerias nasjonale sikkerhetsrådgiver Saraki Murta.

Flesteparten av de drepte er tatt med til den viktigste moskeen i byen Jos, som ligger sentralt i landet. Ifølge ubekreftede meldinger kan det dreie seg om så mange som 300 drepte. Jos ligger mellom de hovedsakelig muslimske landsdelene nord i Nigeria og de kristen-dominerte områdene i sør.

De siste årene har det vært en rekke episoder i byen hvor religiøse konflikter har ført til voldsbruk, og i 2008 ble flere hundre mennesker drept. Årsaken til uroen den gang skal ha vært et rykte om at et hovedsakelig muslimsk parti hadde tapt et valg, skrier Vårt Land.