Brasil Musikk Festival

 
Foto: Sanjayan Shan
Brasil Music Festival gikk av stabelen lørdag 16 januar på Cosmopolite Scene ved Soria Moria.
0Shares

Brynjar Bjerkem, produsent for festivalen mener det mest som har skjedd innen brasiliansk musikk siden 1970-tallet, har gått nordmenn hus forbi.

– Og det skal vi gjøre noe med, forsikrer han.

På gjestelisten til sto blant annet Brazilian Combo, Grupo Zanza og Jair Rodrigues.

Brazilian Combo er et møte mellom seks musikere med bakgrunn fra latin, jazz, ragtime og klassisk musikk, hvor alle har en sterk forkjærlighet til vakre brasilianske melodier. Gruppen spiller choro, som er tradisjonell populærmusikk fra Rio de Janeiro, men også samba og bossa nova.

Jair Rodrigues er en god representant for den autentiske Rio de Janeiro-sambaen. Han startet sin karriere på 50-tallet med strøjobber på klubbene i Rio, før han fikk Radio Cultures førstepris. Opp gjennom 60- og 70-tallet etablerte Rodrigues seg som Brasils fremste mannlige sambavokalist. Han er fortsatt enormt populær i hjemlandet og opptrer for fulle hus.

Grupo Zanza spiller heftige rytmer. Musikken spenner fra samba, reggae og bossa nova til stilarter mer ukjente på våre breddegrader. Bandet, med sangerinnen Vera Americo i spissen, sier selv at de vil spre glede og vakker poesi fra Brasils musikkarv.