Dropper fargede modeller

Fra moteoppvisningen i Oslo. To av Meropa Heritage sine kreasjoner fremført av svarte modeller.
Kun 16 prosent av de flere tusen modellene som gikk på catwalken under New York Fashion Week var fargede.

Det er nettstedet Jezebel.com skriver at hele 84 prosent av
modellene som ble brukt under New York Fashion Week var hvite.

Marianne Jemtegård er redaktør i magasinet Vixen, og har flere ganger valgt å ha fargede modeller på coveret av magasinet. Hun mener at det er absurd tanke at fargede modeller skal selge mindre enn hvite modeller.

– Vi i Vixen er alltid på utkikk etter spennende ansikter og sterke modeller, uavhengig av farge på hår, øyne eller hud. Av de fire utgavene våre så langt, har jeg blitt overrasket over at to av dem har ført til hevelser av bryn på grunn av vårt valg av covermodell, sier Jemtegård, og viser til høstutgaven med en pakistansk modell på forsiden, og den siste utgaven av magasinet som prydes av supermodellen Omahyra Mota fra Den Dominikanske Republikk.

– At disse modellene, som begge er ekstremt vakre og sterke kvinner, skulle «selge» mindre enn en blond og blåøyd modell, virker absurd for meg. Jeg har ofte blitt møtt med problemstillingen at norske kvinner ikke kan kjenne seg igjen i en mørk modell, siden flertallet av befolkningen ikke ser slik ut. Men flertallet av befolkningen er da heller ikke to meter høye og sylslanke, uten at de fleste moteredaktører ser det som et problem, sier Jemtegård til minMote.