Henter norske pleiere til spanske sykehus

Norskvennlig: stadig flere nordmenn på Benidorm gjør at byens private sykehus velger å ansette flere norskspråklige ansatte.
Foto: flickr.com
Hospital Clinica Benidorm (HCB) er et av Spanias aller beste private sykehus. Nå vil også sykehuset ha flere skandinavisktalende ansatte.
Stadig flere norske pasienter gjør at sykehuset har blitt nødt til å tiltrekke seg flere leger og sykepleiere fra Norge i løpet av kort tid, skriver Vikingposten.
– Vi har mange norske pasienter, og ønsker å gjøre hverdagen deres enda bedre når de er innlagt på sykehuset. Per dags dato har vi noen her som er svensktalende, roser pasientkoordinator Svein Carlo Bjerke til den norskspråklige Spania-baserte publikasjonen.
Stortrives
Kristina Thompson (19) har fått jobb fra og med august, noe hun etter all sannsynlighet takker ja til.
– Jeg har vært lærling i Spania i to år, og er ferdig i august med læretiden. Da sykehuset tilbød meg jobb som hjelpepleier, ble jeg veldig fornøyd. Jeg stortrives i Spania, og har hatt en helt topp læretid, sier Thompson til Vikingposten.
Kollega og venninne Siri Trønsdal (20) kommer sannsynligvis til å flytte hjem til Norge for å videreutdanne seg til sykepleier. Hun har virkelig fått smaken på yrket etter sine to år som lærling i Spania.
– Jeg fikk beskjed om at jeg måtte bli enda bedre i spansk, så kunne jeg bare komme på sykehuset å melde meg til tjeneste. Her på HCB har jeg lært masse. Det skjer noe nytt så å si hver eneste dag. Men jeg har lyst til å bli sykepleier, og kommer derfor ikke til å begynne i noen jobb i Spania på en stund, sier Trønsdal til Vikiposten.