Indisk avis tar selvkritikk

Innvandrerfamilier fra ikke-vestlige land er fortsatt overrepresentert i fattigdomsstatistikken, til tross for at stadig flere er i jobb
Foto: Flickr
Times of India beklager hardkjøret mot Norge og medgir at kritikken i den omstridte barnevernssaken i Stavanger har vært uberettiget, skriver NTB.
0Shares

Norge har nærmest vært et skjellsord i India de siste tre månedene, og indiske politikere og medier har anklaget norske myndigheter for alt fra rasisme til barnekidnapping.

Bakgrunnen for utfallene er en barnevernssak i Stavanger, der et indisk ektepar i mai i fjor ble fratatt sine to barn av barnevernet. Søskenparet, en fem måneder gammel jente og hennes tre år gamle bror, ble plassert i beredskapshjem.

Kontaktet selv barnevernet

I løpet av uka medga imidlertid barnas far i et intervju med avisen The Hindu at det var han selv som hadde kontaktet barnevernet fordi kona hadde psykiske problemer.

Times of India berømmer nå norske myndigheter for å ha holdt hodet klart og opprettholdt taushetsplikten i saken.

– Barnevernet hadde en sterk sak, og ga ikke etter for det som må ha vært et enormt press om å oppgi detaljer om hva som virkelig lå bak, skriver avisen.

Ut mot sine egne

Times of India stiller nå derimot spørsmål ved indiske myndigheters håndtering av saken og mener at man på indisk side må ha kjent til realitetene.

– Indiske myndigheter ha fått kjennskap til da de sendte en utsending til Norge. Likevel gjorde man ingenting for å nyansere framstillingen eller endre folks oppfatning av saken, heter det i storavisens kritiske artikkel.