Fransk domstol avviser sak mot politimann som drepte kinesisk familiefar

Etter drapet samlet hundrevis av mennesker seg utenfor politistasjonen i bydelen for å protestere.
Foto: Unsplash
En fransk ankedomstol sier nei til å reise sak mot en politimann som skjøt og drepte en kinesisk fembarnsfar i mannens eget hjem for over tre år siden.
16Shares

Både kinesiske myndigheter og kinesere bosatt i Frankrike har reagert sterkt på drapet, som skjedde i mars 2017.

Det er aldri reist noen tiltale mot politimannen, som hevder at han forsvarte en kollega da han skjøt Shaoyao Liu rett foran hans to døtre.

Familien hans har anket beslutningen om at politimannen ikke skal straffeforfølges, men også ankedomstolen i Paris sa tirsdag nei til å behandle saken.

Politimannen hevder at Shaoyao Liu stakk hans kollega med en saks etter at de rykket ut etter meldinger om husbråk.

Lius familie avviser denne versjonen og sier han hadde brukt saksen til å rense fisk da politiet plutselig stormet inn i leiligheten og skjøt ham.

Det var en av Lius naboer, en pensjonert politimann, som varslet politiet og fortalte at han hadde sett Liu, som slet med depresjon og alkoholmisbruk, veive med det han trodde var en kniv.

Ifølge en legerapport pådro politimannen som mente at han ble truet med en kniv, seg et 1 centimeter bredt kutt i armhulen.

Etter drapet samlet hundrevis av mennesker seg utenfor politistasjonen i bydelen for å protestere.

Kinas regjering har også levert en offisiell klage til Frankrike og bedt myndighetene i Paris om å garantere for sikkerheten, de juridiske rettighetene og interessene til kinesiske statsborgere i Frankrike.

Liu hadde bodd i Frankrike i nesten 30 år.