Hjerteskjærende forhold i barneleir i Texas

Teltleiren i Fort Bliss, en militærleir i El Paso, er midlertidig hjem for over to tusen tenåringsbarn som har krysset Mexico-grensen alene.
Foto: Flyktning
Tolv telt ved en grensestasjon i Texas huser over to tusen tenåringer som er utsatt for seksuelle overgrep, må spise rå mat og hvor koronasmitten sprer seg som ild i tørt gress, melder BBC.
398Shares

Teltleiren i Fort Bliss, en militærleir i El Paso, er midlertidig hjem for over to tusen tenåringsbarn. De har krysset Mexico-grensen alene og venter nå på å bli gjenforent med sin familie i USA. De siste ukene har USA merket en skarp økning i antallet migranter og asylsøkere fra Sentral-Amerika.

“Covid-byen”

BBC har snakket med dem som jobber i teltleiren og fått sett bilder og videoer de ansatte har smuglet ut. Den britiske tv-stasjonen rapporterer om alle former for seksuelle overgrep, om koronautbrudd og om barn som å vente i timevis på medisinsk hjelp. Det er mangel på klær til barna og de blir servert underkokt mat.

Det er nå nettopp satt opp noen nye telt for å ta imot syke barn, barna kaller teltene for Covid-byen. Hundrevis av barn har testet postivt til korona, forteller en ansatt som ber om å få være anonym fordi de ansatte ikke har lov til å fortelle om forholdene i leiren.

Sitter inne i teltene

Det har også brutt ut andre sykdommer i leiren siden den åpnet sent i mars måned. Noen av barna som trenger øyeblikkelig hjelp har ikke fått det.

Barna er inne i teltene mesteparten av dagene, de er ute en eller to timer hver dag hvor de enten leker eller spiller eller står i matkø.