Fem år gammel jente i flyktningbåt bekreftet død

Båten ble oppdaget av et handelsskip over 500 kilometer sør for Tenerife, melder Canarijournalen. Om bord var seks barn, 16 kvinner og 13 menn.
Foto: Illustrasjonsbilde
Jenta ble fraktet til sykehus i Las Palmas, men fikk hjertestopp under flyturen.
625Shares

(Illustrasjonsfoto).

Det skal også være en død mann i båten , melder Canariajournalen. 

Båten, en langkano med 35 passasjerer, ble oppdaget natt til onsdag, av et handelsskip over 500 kilometer sør for Tenerife. Båten skal ha vært ute på havet i 17 døgn. Om bord var seks barn, 16 kvinner og 13 menn. 

Hjertestopp under flyturen

Jenta ble fraktet til Dr. Negrín-sykehuset i Las Palmas sammen med en kvinne og en mann av et militært redningshelikopter. Kvinnen og jenta fikk hjertestopp under flyturen. Mannskapet i helikopteret klarte å få i gang igjen kvinnens hjerte, men ikke barnets. Tilstanden er alvorlig for kvinnen og mannen som er innlagte.

De andre overlevende er tatt om bord i handelsskipet som går inn til Santa Cruz de Tenerife.

Mange dødsfall

Det har vært svært mange dødsfall på flykningruten fra Afrika til Kanariøyene i år, melder den norskspråklige reiseguiden Canariaposten videre. Natt til mandag ankom en båt Gran Canaria med to døde passasjerer. 

Den internasjonale migrasjonsorganisasjonen IOM anslår at 63 mennesker har mistet livet og 73 er savnet på havet fra 1. januar til 28. januar. Deriblant 11 barn.

Dette er kun tilfeller som er bekreftet, mange flere blir undersøkt, heter det videre fra reiseguiden. FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) anslår at 81 har mistet livet og 70 er savnet. Nærmere 7000 flyktninger og andre migranter har kommet til Kanariøyene i småbåter fra Afrika hittil i år. I fjor kom det over 23 000, ifølge Canariaposten.