Norsk deltakelse på kampsportgalla i Paris

 
Foto: Jens Haugen/kampsport.no
Fem norske utøvere i kampsporten kali skal i helgen delta i en av verdens mest prestisjefyltekampsportgallaer i Paris.
0Shares

Lørdag 15. februar er det klart for kampsportgallaen Le Festival  Des Arts Martiaux i Paris, Bercy. Fem norske kali-utøvere skal delta i showet som vises for 17.000 publikummere.

– For 29. år på rad at dette storslåtte arrangementet finner sted, og det har opp gjennom årene blitt den største demonstrasjonen av kampsport i verden. Mer enn 300 eksperter innen ulike kampsporter skal gi det beste av seg selv denne kvelden. Etter hva Norges Kampsportforbund sitter på av informasjon er det første gang nordmenn deltar i den spektakulære oppvisningen, sier forbundet til mynewsdesk.com.

Og der en aldri så mangfoldig gjeng som skal forsvare de norske fargene i Paris. Flere av kali-representantene har titler som Norgesmestre og verdensmestre, og er i tillegg til å være svært prestasjonsrike utøvere også engasjerte som instruktører i Norge og utlandet.

Her er de norske deltagerne:

William Almnes
1.plass NM i Sanshou, 2006.
1.plass Mastercup i Sanchou, 2006.
2.plass Oslo Open 1, Stick fighting, single stick, 2012.
2.plass VM WEKAF, padded stick, 2012.

Uy Dinh Tran 
1.plass VM i Doce Pares, single stick, 2011.
2.plass VM I WEKAF, padded stick, 2012.
3.plass VM I WEKAF, single stick, 2012.

Kent Rodel Westgaard
1.plass i kvalifiseringsrunden til Doce Pares World Championships and 9th WEKAF Championships, Single Stick, 2005.
1.plass Grand Master Nick Elizar Invitational Cup, Single stick, 2007.
2. plass Smash Stickfighting, Low Amour, 2010.
2.plass EM double stick, 2011.
1.plass EM form konkurranse 2011.

Bao Vu
1.plass i NM i Tae Kwon Do, Mønster, 2004. 
1.plass i Norgescupen i Tae Kwon Do, sammenlagt, Mønster, 2004
1.plass i NM Tae Kwon Do, Mønster,  2005
1.plass i Norgescupen i Tae Kwon Do, sammenlagt, Mønster, 2005
2.plass Oslo Open 2, Form, 2013
2.plass Oslo Open 2, Singel Stick, 2013
2.plass Oslo Open 2, Padded stick, 2013

Master Danilo Huertas
Har svart belte i kampsporten Doce Pares Multi Style System. Har trent Doce Pares siden 1996. Anerkjent instruktør internasjonalt og nasjonalt. Har ledet Doce Pares Norge siden 2004, samtidig som han har vært direktør i Doce Pares Europa.

Om kali
Kali (arnis, escrima) er i Norge organisert i Norges Kampsportforbund, fleridrettsseksjonen. I tillegg finnes den tekniske grupperingen International Kali Arnis Escrima Federation (IKAEF). Spesielt for de filippinske og sørasiatiske kampkunstene og stilartene, er systemet med bruk av stokk, kniv og kamp uten våpen, der alle tre disiplinene er bygd på samme bevegelsesmønster.
 
Det gjør at utøverne kan utvikle seg i alle de tre disiplinene når de trener på det karakteristiske bevegelsesmønsteret. Filippinske stilarter kan ha mye til felles med stilarter fra Thailand, Malaysia, Indonesia og India.Begrepene kali, arnis og escrima brukes som betegnelser for filippinske og malaysiske stilarter som er basert på bevegelsesmønsteret som er nevnt ovenfor. Det finnes også undergrupper av disse stilartene. 

Kjennetegn for denne konkurransesporten er lynraske slag, blokkering, unnvikelser, og man får poeng for rene treff, unnvikelser og gode blokkeringer av slag fra motstanderen.