Fire båtflyktninger omkom under redningsoperasjon tirsdag

Det var opprørt hav under redningsaksjonen. Fire mennesker forsvant i havet og fire ble fraktet til sykehus, sterkt dehydrerte. Den ene av dem omkom. (Illustrasjonsfoto)
Foto: Tommaso Della Longa/Italian Red Cross
Fire mennesker falt i havet og forsvant da passasjerene i en småbåt med flyktninger og andre migranter skulle reddes 328 kilometer sør for Gran Canaria. Dette melder Canariaposten.
231Shares
Det var opprørt hav under redningsoperasjonen, og de fire som falt over bord ble ikke funnet.

Sterkt dehydrerte

Båten hadde 34 passasjerer. 26 av dem, deriblant flere kvinner, ble reddet av en redningsbåt fra sjøredningstjenesten. De ble fraktet videre til Las Palmas, skriver Canariajournalen. Et helikopter fra luftforsvaret deltok i redningsaksjonen, og hentet passasjerer i dårlig helsetilstand. Tre av dem er nå  innlagt på Dr. Negrin-sykehuset i Las Palmas, sterkt dehydrerte. En fjerde person som ble forsøkt reddet, skal ha omkommet.

2000 omkommet hittil i år

Tirsdag kveld ankom en båt med 71 passasjerer Tenerife, og dagen før kom to båter med 43 passasjerer til Gran Canaria.

I går pågikk en ny redningsoperasjon for redde passasjerene i en langkano som ble observert drivende i havet 675 kilometer fra Kanariøyene i går.

Hittil i august har sju småbåter ankommet Kanariøyene fra Afrika med over 200 passasjerer, og minst 44 mennesker har omkommet  på reisen.Det totale antallet omkomne hittil i år på denne farlige flytningruten, nærmer seg 2000, ifølge tall fra hjelpeorganisasjonen Caminando Fronteras. Over 7000 har overlevd reisen.Cirka hver femte båtpassasjer har omkommet.

I fjor kom det 23 023 flyktninger og andre migranter i småbåter til Kanariøyene, det nest høyeste antallet i historien.

 

Kilder: Canarajournalen og nyhetsbyrået efe, som igjen viser til kilder i sjøredningstjenesten.