– United-trøye er haram

 
Foto: James Kieran Nguyen
Religiøse ledere i Malaysia forbyr bruken av Manchester United-trøyer på grunn av klubbemblemet (bildet).
0Shares
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

Emblemet, som viser bildet av en rød djevel, viser til Uniteds historiske kallenavn “The Red Devils”. Nå har et religiøst råd i byen Johor utstedt en forordning hvor de erklærer bruken av trøya som forbudt, melder The Daily Telegraph.

Andre drakter som anses som forbudte, eller sterkt tvilsomme, er landslagsdraktene fra blant annet Brasil, Portugal, Serbia, Norge og klubbdrakten til FC Barcelona grunnet kors eller korslignende emblemer.

– Kors, spritmerker og djevler på fotballskjorter er en fornærmelse mot Allah og bør ikke bli brukt av muslimer. Vi kan ikke kompromittere vår tro bare fordi det handler om sport og underholdning, kommer det frem i en uttalelse fra rådet. 

Gitt reaksjoner
United er en av de mest populære Premier League-klubber i det majoritetsmuslimske landet. Klubbens sommerturne i fjor inkluderte to kamper mot sammensatte malaysisk lag, som ble spilt foran 40.000 tilskuere i Kuala Lumpur. I mars i år signerte også United en femårig sponsoravtale med landets telegigant, Telekom Malaysia.

Forordningene mot de “syndige” fotballtrøyene har også utløst negative reaksjoner blant klubbens tallrike malaysiske fans.

– Snart vil religiøse råd som denne foreslå å endre de aritmetiske symboler som “+” og “x”, fordi disse symbolene ikke er halal, kommenterte en bruker på Uniteds malaysiske hjemmeside, ifølge The Telegraph.