Jente voldtatt og drept i India

Demonstrasjon i Delhi i India, hvor folk er opprørt over gjengvoldtekten som ble begått på en buss i 2012, hvor jenta døde av skadene hun ble påført. 30 prosent av Indias fattigste kvinner blir utsatt for seksuelle overgrep.
Foto: Flickr/ Ramesh Lalwani
Få dager etter at to kusiner ble funnet hengende fra et tre etter en gruppevoldtekt, ble en kvinne funnet misbrukt og drept noen få mil fra distriktet Budaun, i delstaten Uttar Pradesh i India. 
0Shares
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

Tiltross for at det er innført dødsstraff for gjengvoldtekt, og straffer for politi og helsearbeidere som ikke følger opp voldtektsofre som vil anmelde overgrep, er det antatt at det skjer en voldtekt hvert 22. minutt i India

Kusinene som ble funnet hengt i et tre i landsbyen sin var daliter, også kjent som kasteløse. De mistenkte gjerningsmennene skal være i slutten av tenårene. Lokale landsbyboere har beskyldt politiet for ikke å ha gjort nok da de døde tenåringene ble funnet.

Nytt drap 
Noen dager etter drapet på de to kusinene skal en ung kvinne ha blitt voldtatt, tvunget til å drikke syre og kvalt til døde. Liket er så skadet at det gjør arbeidet med å identifisere ofret vanskelig.

Supt Ravindra Gaur, som leder etterforskningen av drapet, forteller til The Independent at obduksjonen ikke viste tegn til voldtekt. Det skjedde lørdag, om lag 95 kilometer fra landsbyen der to kusiner ble funnet hengt i et mangotre etter at de ble gjengvoldatt. Ansiktet til ofret ble påført syre og bensin slik at hun ikke skulle bli gjenkjent.

– Vi prøver å identifisere liket. Det ble brukt syre for å skjule identiteten til ofret, sier Gaur.

Gitt raseri
Voldtektene og drapene i India det siste halvannet året har blitt møtt med raseri blant mange indere. Folk har demonstrert mot myndighetenes manglende vilje til både å etterforske voldtekter og til å gjøre mer for å forhindre nye overgrep.

Hele en milliard barn er utsatt for vold og 150 millioner jenter er rammet av seksuell vold på verdensbasis, ifølge The Independent.