Obama kalt “n/&ger” på Twitter

USAs president Barack Obama vil la flere innvandrere bli i landet.
Foto: Flickr.com
USAs president Barack Obama ble utsatt for rasistisk netthets av høyreekstremister og ultranasjonalister på sosiale medier.
0Shares

For to dager siden fikk USAs president Barack Obama, etter seks år, omsider en offisiell Twitter-konto i kraft av sitt embede (@POTUS). Lite visste han imidlertid at velkomsten inn i twittersfæren skulle bli alt annet enn vennlig og hjertelig, skriver Washington Post.

Hei, Twitter ! Barack, her. Ja, det er virkelig meg! Etter seks år har jeg endelig egen konto.

Slik skrev presidenten mandag kl. 11:38, lokal tid i Washington. Men det skulle ikke ta mer enn ti minutter før den første hatmeldingen kom inn.

– Få kreft, n&/ger!

Så begynte netthetsen å renne inn:

 
Foto : Skjermdump/Twitter

– Hva kaller man den første svarte presidenten i USA? N&/ger! (se skjermdumpen overfor)

– Forbanna ape! Jeg vedder på at du stjal denne Twitter-kontoen.

– Kan vi ikke bare få lov til å deportere deg?

Flere av twittermeldingene har blitt foreviget i skjermdumper før både meldingen, og i enkelte tilfeller, hele profiler ble slettet.

Verst var alle var en bruker som brukte et ordspill fra Obamas første valgkampanje i 2008, Hope for Change, hvor ordet “hope” ble erstattet av ordet “rope” (rep), og en egenlagd illustrasjon av Obama som henges.

– Vi trenger “rope for change”. Vi henger jo fortsatt folk for landsforræderi?, skrev brukeren.

“Hilsen” fra utlandet
Også Twitter-profiler fra utlandet slengte seg på den hetsende og rasistiske twitter-feeden for å si sitt “hjertens mening” om USAs president.

– Velkommen til Twitter, n&/ger, skrev en Twitter-bruker med arabisk opprinnelse.

– Hei på deg, din n&/ger!, skrev en annen profil med russisk opprinnelse, og sterke antipatier mot både EU, NATO og den amerikanske presidenten.