Flyktningene i Tyskland kan bidra positivt

 
Foto: blu-news.org/Flickr
Utfordringer knyttet til lav befolkningsvekst og fødselsrate samt sysselsettingsbehov i industrien i Tyskland kan løses ved hjelp av de mange asylsøkerene som blir tatt imot i landet.
0Shares

Landets forbundskansler Angela Merkel går fram som lederen i Europa som tar imot flyktningene med åpne armer. Hun ber også den tyske befolkningen og de folkevalgte se mulighetene istedenfor å være redde.

Da hun nylig ble stilt et kritisk spørsmål om muslimske flyktningenes inntog i Tysklandunder et foredrag, svarte hun:

– Frykt er en dårlig strategi.

Også i en tale til Forbundsdagen på onsdag fortalte Merkel til de folkvalgte at det finnes løsninger for hvordan asylsøkere kan integreres i samfunnet.

– De skal få hjelp til å lære seg tysk, og de bør finne seg en jobb raskt. Mange av dem vil bli våre nye landsmenn. 

Hun la også til at dersom mydighetene jobber med integrering på riktig måte, vil asylsøkerne tiby flere muligheter enn problemer.

– Hvis vi gjør dette riktig så vil dette bringe flere muligheter enn farer.

Sysselsetting og lav befolkningsvekst
Tyskland er det landet som for tiden har åpnet opp for flest asylsøkere i Europa med rundt 800 000 søkere hittil i år. Dette kan tilby en del løsninger når det kommer til Tysklands stagnerende befolkningsvekst og fraflytting fra industribyene øst i landet i følge det tyske statistikkbyrået Berlin Institute for Population and Developement.

Reiner Klingholz fra Berlin Institute er på samme linje som Merkel når det kommer til å se mulighetene som kommer med økt innvandring.

– Mange av asylsøkerne er godt kvalifiserte, og det er en stor sjanse for at de vil bli en verdifull del av det tyske arbeidsmarkedet i de kommende årene, sier Klingholz til Washington Post.

Klingholz legger også til hvordan innvandring kan bidra til Tysklands problem knyttet til synkende befolkningsvekst.

– Vi vil ikke få en økende befolkningsvekst, men innvandring vil føre til mindre nedgang.