OL-fekter bedt om å fjerne hijaben

Ibtihaj Muhammad er blant verdens fremste fektere. Hun er muslim og bruker hijab. På festivalen South by Southwest ble hun bedt om å ta av seg hijaben
Foto: Wikimedia Commons
Ibtihaj Muhammad er tidenes første hijabkledde fekter for det amerikanske OL-laget. For noen dager siden ble hun bedt om å fjerne hijaben for å ta et ID-bilde på bransjefestivalen South by Southwest.
0Shares

Ibtihaj Muhammad ble invitert på South by Southwest for å delta i en panelsamtale om viktigheten av sport i amerikansk samfunnsliv.

Da hun skulle sjekke inn på festivalen ble hun bedt om å ta av seg hijaben i forbindelse med et ID-foto. Fekteren reagerte over denne episoden på Twitter, og senere under panelsamtalen.

– Klarer ikke finne på slikt
Under panelsamtalen på festivalen uttrykte hun sin bekymring over hendelsen, og at hun håper at dette forandrer seg.

– Jeg hadde en litt kjip opplevelse da jeg skulle sjekke inn. At jeg blir bedt om å ta av hijaben er ikke så uvanlig for meg. Håper jeg at dette forandrer seg? Ja, hver dag, sa hun under panelet.

South by Southwest har offentlig beklaget hendelsen og gitt Muhammad en unnskyldning.

– Vi ber ikke våre deltakere om å ta av seg religiøse plagg for å hente identifikasjon på festivalen. Det var en frivillig som gjorde en ufølsom forespørsel og personen har fått sin avskjed fra festivalen. Vi er flaue over hendelsen og har beklaget personlig til Ibtihaj.