Omfattende politiaksjon mot tyske islamister

Tysk politi i aksjon i anti-terroruniform (NB! Bildet av politifolkene er ikke tatt under morgenens aksjon).
Foto: Jay P. Lee
Tysk politi iverksatte tidlig tirsdag morgen en omfattende operasjon mot IS-sympatisører i ti av landets delstater.
0Shares

Hundrevis av politifolk er involvert i de samordnede aksjonene mot over 200 leiligheter, kontorer og religiøse lokaler som tilhører salafistgruppa Den sanne religion (DWR) og dens tilhengere, melder nettutgaven til ABC Nyheter.

Razziaene ble innledet klokken 06.30 tirsdag morgen i Berlin og en rekke vestlige delstater, som Hessen, Hamburg, Bayern og Nordrhein-Westfalen, ifølge Die Welt.

Salafistgruppen ble nylig forbudt i henhold til tyske lover om at det er forbudt å motarbeide grunnloven. Loven brukes oftest mot nynazistiske grupper. 

Gruppen var fra tidligere kjent for å distribuere tyskspråklige eksemplarer av Koranen, og er av tyske myndigheter nå anklaget for å rekruttere jihadister til å kjempe i Irak og Syria. 

– Ledd i kampen mot terrorisme
Under en pressekonferanse i dag formiddag sa innenriksminister Thomas de Maizière at forbudet er et klart signal i kampen mot voldelige islamister. 

– Dette handler om de som kan støtte terrororganisasjoner, og glorifiserer terror og drap. Vi ønsker ikke å støtte terrorister eller støtte de som gir sin støtte fra Tyskland. 140 personer har reist fra Tyskland for å støtte terrorister. Det ønsker vi ikke å støtte, sier De Maizière, ifølge NRK.

 
Foto : Dan Taylor/Heisenberg Media

Ifølge ministeren er Den sanne religion er organisasjon som kun holder til i Tyskland. Samtidig presiserer han at tyske myndigheter ikke vet hvor mange av dem som har reist som fremdeles lever.

– De som har reist fra Tyskland for å støtte terrorisme i utlandet er blitt radikalisert her til lands i grupper eller alene nettopp med utgangspunkt i radikale grupper her. Denne organisasjonen «Den sanne religion» er en slik organisasjon.