Valg i Sverige:

Sveriges statsminister vil ha boligområder der et flertall har nordisk opphav

Sveriges statsminister Magdalena Andresson gir sin partikollega Anders Ygeman støtte etter kontroversielt utspill om etnisitet i boområder.
Foto: Fanni Uusitalo
Sveriges statsminister Magdalena Andersson (Socialdemokraterna) vil arbeide for at boligområder skal ha et flertall av beboere med nordisk opphav. – Det vil kunne bidra til å redusere segregeringen, sier statsministeren til Aftonbladet.
67Shares

Sveriges største dagsavis intervjuet statsministeren under et valgkamparrangement i Piteå, hvor temaet var uttalelsene til integreringsminister Anders Ygeman om “særskilt utsatte boområder”.

Flere har reagert på at Ygemann åpnet for at andel innbyggere med ikke-nordisk bakgrunn kan være et av kriteriene for å klassifisere utsatte områder.

Statsminister Andersson støtter derimot sin partikollega:

– Vi sosialdemokrater har alltid stått for at blandede boligområder er bra. Det er selvsagt også viktig at svensk er hovedspråket i boligområder i Sverige, sier hun til Aftonbladet.

Aftonbladet: – Kan færre født utenfor Norden i spesielt utsatte områder bidra til å redusere gjengskyting?

– Det vil kunne bidra til å redusere segregeringen. Og at alle som bor i Sverige også føler at de er en del av Sverige, og ser foreldrene sine gå på jobb. Det er på denne måten vi også kan sikre at ungdom ikke blir dratt inn i kriminalitet.

Aftonbladet: Ygeman ble etter uttalelsen kritisert for å ville dele folk etter etnisk bakgrunn. Hva sier du om det?

– Det er slett ikke rart at vi ønsker blandede områder.

Les også:
Integreringminister i ordklammeri om «utsatte områder»