15 barn drept i Gaza: Karpe inviterte palestinske ungdommer til konsert

BROBYGGERE: Karpe har lenge fremmet samhold på tvers av kulturer i sine tekster. Spesielt med sitt siste album "Omar Sheriff".
Foto: Omar Sheriff Karpe / pressebilde
Samtidig som flere palestinske barn ble drept i nye angrep mot Gaza, ble palestinske ungdommer invitert til Karpes konsert.
87Shares

Ungdommer fra hele verden har den siste uka deltatt på Norway Cup. Blant deltakerne var to palestinske fotballag: Et gutte- og et jentelag. Guttelaget er fra Gaza, og jentelaget er fra en flyktningleir i Libanon.

På vei hjem fra fotballkampene på Ekebergsletta, lagde ungdommene en Instagram-video hvor de danser til en av sangene på Karpes nye album; PAF.no. Sangen er en av flere sanger i albumet hvor arabisk blandes inn i sangen. Deler av refrenget er hentet fra den tunisiske folkesangen Sidi Mansour.

Karpe så videoen, og inviterte begge fotballagene til den første av ti konserter de skal holde nå fremover, ifølge NRK.

Ville gi pokalen til Karpe

– Det er veldig gøy at de ble oppmerksomme på oss, sier Altayeb Albuhaisi (14) til NRK.

Guttelaget vant bronse i Norway Cup. Albuhaisi ville gi pokalen til Karpe, som takk for at de inviterte dem, ifølge NRK.

Samtidig som de palestinske ungdommene var på Karpe-konsert, ble andre palestinske ungdommer drept under flere bombeangrep mot Gaza i helga.

44 palestinere, inkludert 15 barn er drept under flere luftangrep mot Gaza i helgen. Flere enn 300 palestinere i Gaza er skadet ifølge, Al Jazeera.

SORG: Denne fem år gamle jenta ble drept av det israelske angrepet mot Gaza fredag ettermiddag.
Foto : Skjermdump av video/ ahmedhijazee via Palestine Online

Israel står bak flere av angrepene, og uttaler til Jerusalem Post at de har angrepet 170 mål, for å drepe medlemmer av den militære gruppa Islamsk Jihad. Samtidig nekter Israel skyld i noen av angrepene, hvor flere sivile og barn ble drept, ifølge Jerusalem Post.

Fem barn drept mens de sørget ved graven til bestefaren sin

På søndag ble fem barn drept i et luftangrep mot en gravplass i Gaza. De satt ved graven til sin bestefar. Ifølge øyevitnet Mohammad Sami, besøker guttene bestefarens grav hver dag. Angrepet skjedde et par timer før Israel inngikk våpenhvile med Islamsk Jihad.

Palestinske kilder hevder at angrepet kom fra det israelske militæret. Ran Kovhav, talsperson for det Israelske forsvaret, hevder på sin side at angrepet mot gravplassen og angrepet mot flyktningleiren Jabalia på fredag, er forårsaket av feilsendte raketter av Islamsk Jihad, skriver Jerusalem Post.

Flere raketter på avveie

Ifølge Jerusalem Post har en stor andel av rakettene som Islamsk Jihad sendte mot Israel, kommet på avveie og ble sprengt i Gaza. Flere av rakettene landet på israelsk territorie, men har ikke tatt noen israelske liv.

– Det var en massakre. Det er ikke andre ord å beskrive det med. Jeg er fortsatt sjokkert. De var bare barn. Hva er deres skyld?, spør øyevitnet Ahmas Arafah til Middle East Eye, etter å ha vært vitne til angrepet mot Jabalia-flyktningleiren i Gaza hvor fire barn var blant de drepte.

Palestinske kilder sier at minst 650 palestinske hjem har blitt skadet i angrepene.

– Vi er alle sivile her. Det er ingen medlemmer av noen militær gruppe, sier øyevitnet Khamees Shammalk (75) til Middle East Eye.