Statsråd avlyste møte med Listhaug

 
Foto: Jann Lipka/Regeringskansliet
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug skulle både besøke Stockholmsforstaden Rinkeby og møte sin svenske ministerkollega, men møtet ble avlyst.
0Shares

Ifølge VGNett ble møtet med den svenske sosialdemokratiske migrasjonsministeren Heléne Fritzon (bildet), avlyst av ukjente årsaker.

– Vi fikk beskjed da vi landet at møtet med statsråden er avlyst av uforutsette grunner. Mer vet vi ikke, sier kommunikasjonsrådgiver Raheela Chaudhry til VGNett.

Heller ikke Listhaug selv kjenner årsaken til avlysningen.

– Sånn er det bare. Dere må nesten snakke med den svenske ministeren om hvorfor. Jeg har bare fått vite at møte er avlyst. Det tar jeg med knusende ro, sier Listhaug.

– Sier “non-sens” om Sverige
Overfor VGNett begrunner Fritzon avgjørelsen:

– Det har blitt veldig tydelig de siste dagene at Listhaugs besøk er et innslag i den norske valgkampen. Listhaug virker mer interessert i å spre et misvisende bilde av Sverige. Det fremgår for eksempel tydelig i dagens intervju med VG, der hun blant annet påstår at det skal finnes 60 «no-go»-soner i Sverige, noe som er rent nonsens, skriver Fritzon.

Hun understreker at hun gjerne treffer Listhaug etter valget, men at hun ikke vil være del av “denne kampanjen”.

Tar turen til “problemområde”
Ifølge Listhaug reiser hun til Rinkeby for å se nærmere på hva som skjer når man tar imot alt for mange asylsøkere og mislykkes med integreringen. Statsråden har ofte henvist til Rinkeby og andre “problemområder” i Sverige når hun snakker om “svenske tilstander”.

Ifølge en rapport fra svensk politi, som Aftonbladet omtalte i 2016, er det rundt 500 multikriminelle personer i Rinkeby. I Rinkeby og området bort skal det ha vært 50-60 skyteepisoder det siste året, og 18-20 mord de siste to årene.