Sikh blir historisk i Canada

 
Foto: flickr.com
Jagmeet Singh (bildet) er den første politikeren med ikke-vestlig minoritetsbakgrunn som velges som leder for et politisk parti i Canada. 
0Shares

New Democratic Party i Canada har valgt Singh (38), som er sikh, til å lede partiet frem mot neste parlamentsvalg, melder BBC.

Singh blir historiens første politiker med ikke-vestlig minoritetsbakgrunn som skal lede et stort parti med nasjonal representasjon i Canada. Haitianskfødte Vivian Barbot var mellom mai og desember 2011 midlertidig leder for det sentrumsorienterte moderate separatistpartiet Bloc Québécois.

Selv beskrev han seieren som en fantastisk stor ære. Han nevnte videre at han ønsker å rette oppmerksomheten mot klimaendringene, han ønsker en forsning med urbefolkningen og han ønsker en reform når det kommer til valgordningen i landet.

Fargerik stil
Tidligere har Singh forklart til American magazine hvordan hans personlige stil, med fargerike turbaner og dresser med et godt snitt, har blitt en del av hans politiske varemerke.

– I løpet av livet har jeg innsett at folk vil stirre på meg fordi jeg skiller meg ut. Noen vil kanskje føle seg forlegne…Men jeg tenkte at hvis folk uansett skal stirre på meg, kan jeg like så godt gi dem noe å stirre på, sa han i løpet av intervjuet med det amerikanske magasinet.

Per i dag er New Democratic Party på tredjeplass i det canadiske parlamentet med 44 av 338 seter.