Abdeslam er fortsatt et mysterium for politiet

Fredagens terrorangrep i Paris hylles av ekstreme islamister på nett. Bildet viser politiet i det de samler bevis på Bataclan-teatret, åstedet for den verste av massakrene.
Foto: Maya-Anaïs Yataghène
To år etter terrorangrepet i Paris, er politiet fortsatt usikre på hvilken rolle den eneste overlevende av de mistenkte faktisk spilte i hendelsen. 
0Shares

Det er to år siden terrorangrepet i Paris som drepte 130 personer. Fortsatt unngår den eneste overlevende av de mistenkte, Salah Abdeslam, å snakke med etterforskere om hans rolle i angrepet, skriver The Guardian.

Man vet at Abdeslam spilte en viktig rolle når det kom til å planlegge angrepet. Han leide biler og leiligheter til jihadistene, og han hjalp flere av dem å komme seg til Europa. Abdeslam har også blitt koblet til bombingen i Brussel i mars 2016. Likevel forblir hans eksakte rolle i angrepet et mysterium, avslører politiet til The Guardian.

Den mistenkte har sittet innesperret siden han ble arrestert fire måneder etter hendelsen 13. november 2015. Og ettersom man frykter at Abdeslam vil kunne komme til å ta livet sitt, overvåkes han 24 timer i døgnet. Men forholdene i fengselet er blitt bedret etter at leger har konstatert at hans mentale helse er dårlig.

Et forsøk på å rømme?
Og ettersom man frykter at Abdeslam vil kunne komme til å ta livet sitt, overvåkes han 24 timer i døgnet. Men forholdene i fengselet er blitt bedret etter at leger har konstatert at hans mentale helse er dårlig.

Abdeslam har sagt seg villig til å dukke opp i retten i Belgia, men domstolen i Paris vurderer fortsatt om den mistenkte kan fraktes til Belgia for å få sin dom der. Familiene til ofrene frykter at Abdeslam vil bruke transporten til Belgia for å unngå å bli sendt tilbake til Frankrike.

Gérard Chemla, en advokat som representerer noen av ofrene og deres familier, mener man må spørre seg om dette er et forsøk på å rømme fra franske myndigheter.