CNN avslørte slavehandel i Libya

Illegal innvandring fra Afrika var tema da minitoppmøte fant sted i Paris
Foto: Sara Prestianni/Noborder Network, Flickr.com
I Libya auksjoneres migranter som om de var gjenstander. Det har CNN avslørt og filmmateriale har de nå overlevert til libyske myndigheter. 
0Shares

Hvert år kommer tusener av mennesker gjennom de Libyske grensene. Dette er migranter som flykter fra konflikt eller økonomiske migranter som søker etter et bedre liv i Europa, skriver CNN.

Nyhetskanalen har avslørt slaveauksjonene og som beskriver slavehandelen. Nå har filmmateriale fra det amerikanske nyhetsselskapet blitt overlevert til Libyske myndigheter, som har lovet å etterforske saken.

De fleste har solgt alt de eier for å finansiere reisen gjennom Libya, videre til kysten og til inngangsporten til Middelhavet. Men ettersom kystvakter nylig har hindret migranter fra å dra, har færre båter kommet seg ut på havet, noe som etterlater smuglere med mange av de som egentlig skulle ha reist. Deretter blir smuglerne mestere, mens migranter og flyktninger blir slaver. Slaver som auksjoneres akkurat som gjenstander på an auksjon.

– Auksjonene skjer i tilsynelatende normale byer i Libya med mennesker som lever helt vanlige liv. Barn leker, folk går på jobb, de snakker med venner og lager middag. Men når man går inn på selve slaveauksjonene, er det som å reise tilbake i tid. Det eneste som mangler er lenkene rundt anklene og håndleddene til migrantene, skriver CNN.

– Lider med dem
Anes Alazabi er rådgiver ved et fengslingssenter i Tripoli. Senteret er for migranter som skal returneres til sine hjemland. Han forteller til CNN at han har hørt mange historier om mishandlingen som smuglere ufører.

– Jeg lider med dem. Det jeg har sett her daglig, tro meg, det gjør at jeg føler smerte sammen med dem. Hver dag hører jeg en ny historie. Dere må høre på alle historiene. Disse menneskene har rett til å fortelle sine historier, sier han.