– Svensk presse er rasistisk

 
Foto: Frankie Fouganthin
Fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic mener han er blitt utpekt som det sorte får siden hans karriere startet i Malmö FF. 

Ibrahimovic, som har kroatiske og bosnisk-muslimske foreldre, sier til den franske TV-stasjonen Canal + at svenske medier ikke er på hans side på grunn av hans bakgrunn, melder NTB.

Ibrahimovic mener svensk presse har stukket ham i ryggen, og beskylder dem for rasisme. Videre mener han at han har blitt utpekt som den sorte får siden hans karriere startet i Malmö FF.

– Da jeg kom til Malmö FF ble jeg ikke akseptert som alle andre. Jeg merket at jeg ikke passet inn. Jeg var det sorte får, de aksepterte meg ikke og likte ikke min holdning. Jeg var ikke som de andre. Jeg var ikke blond og hadde ikke hvit svensk hud, sier fotballstjernen.

Forstår frustrasjonen
Expressen-kommentator Jennifer Wegerup har skrevet en kommentar om uttalelsene, der hun forstår frustrasjonen til fotballspilleren, melder VG.

– Har han da rett når han snakker om rasisme, om sitt etternavn, sin familie som ikke var Svenssons? Sikkert. Samtidig skal man huske at mange også hyllet Ibra nettopp på grunn av hans bakgrunn, og har ønsket å løfte ham opp som et symbol og en frelser for innvandrere og utsatte områder. Han har blitt ikonet både til tross for og takket være sin opprinnelse, skriver hun, ifølge VG.