Nyfødt fikk hatmeldinger

Den vesle jenta som ble født på nyttårsaften i Wien, ble møtt med hatefulle meldinger umiddelbart
Foto: barnyz/Flickr
Rett etter at nyttårsbarnet i Wien ble født, ble den den lille jenta møtt med hatefulle ytringer i kommentarfelter i aviser. 

Nyttårsaften i Wien fikk Naime og Alper Tamga datteren Asel. Istedenfor lykkeønskninger og gratulasjoner, ble jenta og de nybakte foreldrene møtt med hatefulle, rasistiske meldinger i kommentarfeltet i ulike nettaviser, deriblant i den østerrikske avisen Heute, melder Nettavisen.

En av de hatefulle meldingene lød som følger: «Jeg håper på krybbedød». En annen kommentar lød: «Deporter avskummet umiddelbart».

Avisene har i ettertid fjernet mange av de hatefulle ytringene i kommentarfeltene, og undersøker om de kan være lovstridige.

Offer for hatytringer 
Flere veldedige organisasjoner i Østerrike reagerer kraftig på mottakelsen nyttårsbarnet fikk, og sier de aldri har opplevd lignende hatytringer rettet mot et nyfødt barn.

– Allerede i løpet av den første timen av livet ble denne søte jenta offer for en utrolig bølge av voldelige og hatefulle meldinger på internett, skriver generalsekretæren i den romersk-katolske hjelpeorganisasjonen Caritas i Wien, Klaus Schwertner, på Facebook.

Generalsekretæren oppfordret sine Facebook-venner til å heller vise sin støtte til den nybakte familien. Innen torsdag forrige uke hadde 10.000 personer delt Facebook-innlegget hans, og 17.000 personer hadde postet «hjerter», samt gratulasjoner og støttende ord.