Rohingyaer funnet i massegrav

Kutupalong er en av tre flyktningleirer i Cox's Bazar i Bangladesh som til sammen huser i overkant av 30 000 rohingyaflyktninger. Hundretusener av rohingyaer har måttet flykte etter at Myanmars hær satte i gang en militær kampanje som minner mest om etnisk rensing.
Foto: John Owens
Soldater i Myanmar har innrømmet at de drepte ti rohingya-fanger i september i fjor. 

Militæret i Myanmar har innrømmet at noen av deres soldater har drept ti rohingyaer, som de hevdet var terrorister. Dette skal ha skjedd i forbindelse med opprørsangrep i starten av september i fjor, melder The Guardian.

FN har fordømt hendelsen som etnisk rensing. Dette nekter Myanmar for, som sier at deres militære styrker utførte legitime motoperasjoner.

Etter at de 10 kroppene skal ha blitt funnet i en massegrav i desember i fjor, kom militæret med følgende kunngjøring:

– Sikkerhetsstyrker utførte en operasjon for å klarggjøre for Rohignyaer i september i det samme området de ble funnet drept, da 200 Bengali terrorister angrep ved å bruke stokker og sverd.

Militæret refererer til medlemmer av minoriteten med muslimske Rohignyaer som «Bengalis». Dette er et begrep rohingyaene selv avviser og mener det innebærer at de er illegale migranter fra Bangladesh.

Ifølge militæret skal soldatene ha konkludert med at forholdene tilsa at det var umulig å frakte de 10 “bengali-terroristene” til politistasjonen, og dermed ble det avgjort at de skulle drepes.