Tabanka årets Dansens Dager-ambassadør

Tabanka danset nok en gang på operascenen. Denne gangen i forestillingen Rythm, Roots and Revolution
Foto: www.oha.it
Danseinformasjonen presenterer Tabanka Dance Ensemble som ambassadør for Dansens Dager 2018, som går av stabelen 27-29. april.

Kunngjøringen har Danseinformasjonen gjort via en pressemelding.

Tabanka er det eneste dansekompaniet i Norge som jobber innen sjangeren afrikansk-estetisk samtidsdans, og de har skapt hele 24 helaftens forestillinger og turnert i 21 land. 

Tabanka Dance Ensemble (bildet) ble etablert i 2007 av kunstnerisk leder Thomas Talawa Prestø, Pearl Tawiah og Tiffany Taylor, men spiren til kompaniet kom fra dansegruppa Dancers With Attitude som ble etablert allerede i 1997. Tabanka startet å danse på gata på Grønland i Oslo, men etter hvert inntok de fritidsklubbene, og senere gikk veien videre til de store scenene på Dansens Hus, Den Norske Opera & Ballett og flere utenlandske scener.

15 lands dansere
Tabanka Dance Ensemble består i dag av 11 dansere med bakgrunn fra 15 land og fire kontinenter. De bruker dans som verktøy mot rasisme og utenforskap og mener dans kan bryte ned barrierer. For nettopp dette arbeidet fikk Tabanka OXLO-prisen 2017.

Ambassadørene har skrevet en Dansens Dager-appell om hvordan dansen kan samle og forene. Dans er tett koblet opp mot identitet, og det å danse sammen fjerner fremmedfrykt og gir økt forståelse og respekt for hverandre. 

– Med stadig økende polarisering, fremmedfrykt og ekstremisme i det globale samfunnet er vi veldig glade for at nettopp Tabanka Dance Ensemble er årets Dansens Dager-ambassadør. Gjennom dansen arbeider de for økt forståelse, samhandling og inkludering blant unge og voksne på tvers av ulike grupperinger. Dette er helt i tråd med Dansens Dager sitt budskap, sier faglig leder ved Danseinformasjonen Sigrid Ø. Svendal.

Klikk her for å lese appellen i sin helhet