“Hellige Krigere” bistår Taliban

(UTENRIKS) Lederen for en ekstrem muslimsk gruppe vil sende inn flere væpnede pakistanere for å utkjempe hellig krig, jihad, mot USA, melder NTB.

Ifølge lederen av gruppen Tehrik Nifaze Shariat Mohammadi (TSNM), Sufi Mohammad, står flere tilhengere i kø for å dra inn til Afghanistan. – Det er så mange som har samlet seg på TSNMs kontor at vi har problemer med organiseringen, sa Mohammad fra landsbyen Maidan i Malakand-området, som ligger i fjellmassivet mellom Pakistan og Afghanistan.

Pakistanske myndigheter ser ikke med blide øyne på aktiviteten til TSNM, og innenriksminister Moinuddin Haider sier at alle som tar seg over grensen med våpen vil bli arrestert, men innrømmer at det kan bli vanskelig å kontrollere hele grenselinjen på 2.500 kilometer.

Et fremtredende medlem av TSNM, Qazi Ehsanullah opplyser at kampgrupper på 20, 50 eller 100 soldater vil bli sendt over grensen på steder der pakistanske myndigheter ikke har kontroll. Han antydet at de første gruppene var klare allerede natt til fredag.