BBC klekker ut globalt nyhetsnettsted

(UTENRIKS) BBCs planer om et globalt nyhetsnettsted tar form. Halvparten av dagens besøk til den britiske kringkasterens nettsider kommer fra andre steder enn Storbritannia.

Det planlagte nettstedet – som blir nettets svar på TV-kanalen BBC World og radiokanalen World Service – er en stor mulighet for BBC gitt dagens trafikk, mener selskapets sjef for interaktive nyheter, Richard Deverell.

– Jeg vil at vi skal bli markedsleder for nettnyheter på samme måte som vi er det innen radio. Vi kommer aldri til å bli størst i USA, men har sjansen i resten av verden, sier Deverell til The Guardian.

BBC News Online er med drøyt 290 millioner sidevisninger i oktober allerede en kjempesuksess for den ærverdige kringkasteren. I oktober vant nyhetsnettstedet en britisk og en amerikansk journalistikkpris for sine nett-reportasjer.

Problemet er kostnadene. For at nettstedet skal bære seg økonomisk må BBC basere seg på annonser – og det har de ikke lov til dersom briter ser reklamen. Dermed tvinges kringkasteren til å skille mellom britiske og internasjonale nettsurfere – et strategisk grep mange har uttrykt tvil om. BBCs egen sjef for nye medier avviste ideen som urealistisk så sent som tidligere i år.

Nå ser det imidlertid ut til at planene er tilbake på sporet, og ifølge The Guardian vil BBC komme med en offisiell uttalelse innen få uker.

Origo