BBC klekker ut globalt nyhetsnettsted

0Shares

Det planlagte nettstedet – som blir nettets svar på TV-kanalen BBC World og radiokanalen World Service – er en stor mulighet for BBC gitt dagens trafikk, mener selskapets sjef for interaktive nyheter, Richard Deverell.

– Jeg vil at vi skal bli markedsleder for nettnyheter på samme måte som vi er det innen radio. Vi kommer aldri til å bli størst i USA, men har sjansen i resten av verden, sier Deverell til The Guardian.

BBC News Online er med drøyt 290 millioner sidevisninger i oktober allerede en kjempesuksess for den ærverdige kringkasteren. I oktober vant nyhetsnettstedet en britisk og en amerikansk journalistikkpris for sine nett-reportasjer.

Problemet er kostnadene. For at nettstedet skal bære seg økonomisk må BBC basere seg på annonser – og det har de ikke lov til dersom briter ser reklamen. Dermed tvinges kringkasteren til å skille mellom britiske og internasjonale nettsurfere – et strategisk grep mange har uttrykt tvil om. BBCs egen sjef for nye medier avviste ideen som urealistisk så sent som tidligere i år.

Nå ser det imidlertid ut til at planene er tilbake på sporet, og ifølge The Guardian vil BBC komme med en offisiell uttalelse innen få uker.

Origo