Helhvit regjering

Eneste statssekretær med minoritetsbakgrunn, Krishna Chudasama er nå blitt byttet ut med politisk rådgiver. Krishna Chudasama var statssekretær hos barne- og likestillingsdepartementet som nå må klare seg med èn statssekretær.

Den ferske stabssjefen Karl Eirik Schjøtt-Pedersen viser til Hadia Tajik (23) som ble ansatt som politisk rådgiver hos arbeids- og inkluderingsministeren, samme dag som Krishna Chudasama fikk avskjed, når han får spørsmål om minoritetens representasjon.
Saera Khan, som representerer Oslo Ap på Stortinget har et poeng når hun sier at dersom regjeringen klarer å rekruttere unge politiske rådgivere med minoritetsbakgrunn, er det viktigere enn at man fyller opp en statssekretærkvote. Men hvorfor er det ikke plass til både politisk rådgiver og statssekretær?

Regjeringens sammensetning er en nøye gjennomtenkt kabal med hensyn til kvinnerepresentasjon og distriktsrepresentasjon. Altså har regjeringen akseptert kvotering som prinsipp. Dagens løsning kan ikke tolkes annerledes enn at denne kvoteringen bare gjelder hvite, skriver Morgenbladet i sin lederplass.

Khalid Mahmood (Ap) sier at det ikke er mangel på kandidater. Rundt i partiet jobber det mange med innvandrerbakgrunn som er fullt ut kvalifisert. Så da må det vel være viljen det står på? Hvorfor ble egentlig Chudasama sagt opp til tross for at hun var den eneste med minoritetsbakgrunn?

Chudasama har tatt avkjeden med knusende ro, og har takket og bukket for muligheten som hun har fått. En lydhør og trofast politiker. Men hun har ikke vært så synlig i mediene. Det er mer sannsynlig at Hadia Tajik er på bølgelende med regjeringens politikk enn det Chudasama er. Derfor kan man spørre om det er valgt ut en person som regjeringen vet kommer til å mene det den vil høre. Men Tajik er en person med bein i nesa, så er vi sikre på at hennes kunnskap kommer til gode i departementet.