Nyttige idioter for Arfan Batthi

 
Foto: Aon Raqvi
Det gjør det ingen ting for Arfan Bhatti om det bare kommer 35 stykker i demonstrasjonen hans når tusenvis kan se og høre alt han sier i landets store medier. Les mer i Mangfoldige meninger!
0Shares

Fredag 20. januar hadde noen svært få demonstranter, ca. 35 stykker, samlet seg til en demonstrasjon foran Stortinget. Demonstrasjonen var rettet mot Norges krigføring i Afghanistan, et i utgangspunktet helt greit politisk standpunkt. Det må være fullt lovlig å være imot norsk tilstedeværelse i Afghanistan.

Når demonstrasjonen ble betegnet som ekstremistisk av de fleste kommentatorer og ledende muslimer, skyldes det de truslene som ble fremsatt i demonstrasjonen og at demonstrasjonen ble ledet av den noe eksentriske og ekstremistiske Arfan Bhatti, som tidligere har sagt at han hater norske verdier.

Slike demonstrasjoner er og bør være lovlige, men hvorfor behøver de å få så enorm medieomtale? Når Dagbladet velger å trykke Bhattis tale, gjør det jo ingen ting om det bare kommer 35 stykker i demonstrasjonen når tusenvis kan lese den i avisa.

Slike demonstrasjoner er og bør være lovlige, men hvorfor behøver de å få så enorm medieomtale?

Dagbladet hadde dagen etter demonstrasjonen satt av leder og fire helsider til demonstrasjonen. VG hadde satt av en to-siders kommentar og tre sider og demonstrasjonen fikk førsteoppslaget i Dagsrevyen fredag kveld med ca. sju minutter.