– En arena man blir klådd på

Under nattekonserten med Admiral P på Mela skal flere jenter ha blitt klådd, blant annet samfunnsdebattant og blogger Laial Janet Ayoub, som skriver dette innlegget. Bildet ble tatt av Utrops medarbeider på plass.
Laial Janet Ayoub
Latest posts by Laial Janet Ayoub (see all)

Vi fikk spise litt pakistansk mat og gikk rundt i området og så på de ulike teltene. Senere på kvelden stod vi blant de første rekkene for å danse litt og kose oss på Admiral P-konsert.

I starten var det kjempegøy, og selv om vi ikke kunne noen av sangene, så koste vi oss med rytmene. Det var fint å se at mange koste seg og vrikket på hoftene, og at stemningen var god. Plutselig kom det en ung guttegjeng som presset og dyttet seg fremover, og de stod til slutt noen foran meg, noen ved siden av og noen bak meg. Venninnen min Nadine og jeg hadde egentlig bestemt oss for å kose oss, så vi prøvde å overse de høye skrikene og den ekle stemningen disse guttene kom med, helt til de begynte å klå. Disse guttene lot som om de dansa og mens de beveget seg, tok de på meg og på andre damer. Jeg prøvde å kjefte og da skrek de tilbake: “Vi er på konsert og danser!” 

Ekkelt
Jeg overså dette litt og tenkte de ikke ville gjenta det, men det gjentok seg igjen og igjen. De “traff” meg og tok på rumpa til dem foran meg “uten å mene det” (merk ironi), og til slutt så vi at noen av disse guttene satte seg ned på knærne med sine mobiler og tok bilder av kvinner med skjørt.

Vi flyttet oss og dro et annet sted og danset med andre som stod der og koste seg, og kvelden ble kjempefin, men den opplevelsen er virkelig så ekkel at jeg velger å skrive litt om det.

Hva er det som får folk til å tro at de fritt kan ta på kvinner på den måten? Og hvordan er det de klarer å finne hverandre og danne en så stor gruppe og bestemme seg for å dra et sted og klå? 

Ukultur
Politiet oppfordrer kvinner til å melde ifra, men dessverre opplever kvinner at sakene blir henlagt, og derfor ender vi opp med å ikke si i fra, for “det skjer ingenting uansett”. Og det vet disse guttene… de vet at de vil komme unna med det de gjør, noe som gjør at de bare fortsetter.

Jeg synes det er trist at et arrangement som er ment å samle folk og vise en fin side fra ulike land og kulturer, skal bli ødelagt av slike mennesker. Minner meg litt om en episode jeg deltok i og diskuterte seksuell trakassering blant muslimer på TV2. (“Underhuset – Seksuell trakassering i Köln” kan dere se på TV2 Sumo). Nå vet jeg ikke om disse var muslimer eller ikke, men de hadde utenlandsk bakgrunn, og den ukulturen de har tatt med seg til Norge, er ekkel og burde stanses!

Ingenting skjer
Så er spørsmålet mitt, hva gjør man for å stanse disse? Hvordan kan vi få politiet til å ta slike saker mer alvorlig? 

Det at så få blir straffet her i landet, er egentlig skummelt! Jeg personlig dro til politiet for å anmelde seksuell trakassering for to uker siden og fikk klar beskjed av politimannen på venterommet at jeg godt kunne anmelde dette, men at denne mest sannsynlig ville bli henlagt (selv om jeg hadde bevis). Da endte jeg opp med å dra derfra i steden for å bruke så lang tid på ingenting… Og ja, jeg vet at saken ikke blir bedre av at vi velger å ikke si ifra, men hva med at politiet virkelig skal handle i steden for å bare snakke? De oppfordrer jo kvinner til å si ifra, men hva så etter det?

Hva mener dere?

Opprinnelig publisert på Ayoubs blogg, hijabbloggen.no. Republisert i sin helhet på utrop.no etter avtale med forfatteren.