Venner

Facebook er min nye fiende. Dette at noen har bestevenner der gjør meg kvalm. Jeg aner ikke om jeg er bestevennen til noen, hvilken tyder på at min kvalme kan ha noe med uvitenhet å gjøre.
Miguel Carazo
Latest posts by Miguel Carazo (see all)

Men det kan hende at disse mageproblemene stammer fra bekymringen for ikke å være bestevennen til noen. Ingen har sagt til meg noen gang at jeg er en bestevenn. Jeg aner heller ikke hvordan man måler vennskapsgraden mellom to personer. Mageproblemene dukket opp her om dagen, da jeg konstaterte at jeg ikke er med i listen av bestevenner som en venn av meg ramset opp på facebook. Å offentliggjøre en slik liste er en barbarisk handling som påfører statskassen flere helseutgifter gjennom mageproblemene til dem som ikke er med på listen.

Hvilket betyr at gradering av vennskap gjør staten fattigere. Og at min venn er en uansvarlig fyr, om ikke en kriminell, som ikke fortjener å være med i noen ”bestevennliste”. Det mest fornedrende er ikke å ikke være med på listen, men bevisstheten om at en pådrar staten enda flere utgifter grunnet av en ansvarsløs venn. Men min venn vet ikke hva slags belastning han representerer for staten, i form av utgifter til helsevesenet. For hvis du tenker på det, så er det ikke bare mageproblemer, men trolig også psykiske som kan oppstå ved offentliggjøring av hvem du har et virkelig nært forhold til, og hvem som ikke er fullt så viktige for deg. Jeg opplever bare kvalme, men det kan gå hardere inn på andre.

De som er med i listen vet heller ikke at de er medskyldige i mageproblemene som gjør helsesystemets økonomi trangere. Men snart kommer de også til å innse hva de er med på. Og den bevisstheten fører helt sikkert til noen mageproblemer den også. «Du er så dramatisk!», sier kjæresten min (har hun en slik liste også?). Jeg mener at det er bedre å spare meg og staten for slike lister.