Tilsvar
Ytring

Imam Fawzi tar feil om Aishas alder

Hun var bare seks år da Muhammed forlovet seg med henne i Mekka, skriver Lily Bandehy i dette innlegget.
Muhammed hørte til samfunn for 1400 år siden. Han var et menneske med sine lyster og feil, og han var ikke perfekt.
470Shares
Latest posts by Lily Bandehy (see all)

Først av alt ønsker jeg å takke takke imam Yasir Fawzi for at han sier at vi må forkaste hadither som ikke stemmer med Koranen i Utrop 07 01.2020. Det betyr at homofile ikke må drepes fordi det er ingen vers i Koranen som gir grunn til det.

Fawzi snakker om modenheten av jente. Han skriver: “Koranen gir med andre ord, en klar definisjon av voksenhet og gifteklar alder – når en er mental modent nok. (…) Koranen er dermed imot at umodne jenter og gutter gifter seg, og at de blir pålagt alvorlige ansvar.”

Ja , men i nesten alle muslimske land regnes jenter på 9 år som modne og gifteklare etter sharialoven. Og hvis Muhammed ikke hadde giftet seg med Aisha da hun var 9 år, men ved 15-årsalderen hvorfor er da alderesgrensen for jenter 9 år i mange muslimske land? Jenter i Jemen , Afghanistan, Iran, Irak, somalia og andre muslimske land blir giftet bort ved 9-årsalderen.

Mange historikere og islamske lærde er enige og har skrevet om ekteskapet mellom Aysha og Muhammad. I Al-Tabari historie (18 bind) er det mange historier som bekrefter dette. Aisha sier at hun ble forlovet tre år for Muhammeds vandring til Medina og at det er i Medina ekteskapet ble fullbyrdet. Hun brukte ordet zafaf (sex) og forteller selv hvor hun var, hva hun lekte med, og hvordan hennes mor kom til henne, vasket ansiktet hennes og tok henne til Muhammed. Mor luftet henne og satte henne ved siden av Muhammed. Dersom Aysha var 15 år kunne hun vaske ansiktet selv og mor hadde ikke trengt å lufte henne. Og alle historikere skriver at da Muhammed døde var Aysha16 år!

Det som er vanskelig med imamer og andre islamske lærde er at de ikke kan innrømme at Muhammed var et menneske og at han har gjort feil.

Men imamer skal forandre historien, forfalske alt for å hevde at Muhammed er perfekt.

Det stemmer at Khaula kom til Profeten og snakket om at han kan gifte seg igjen med en jomfru eller en som har vært gift før. Og Muhammed takke ja til begge to. Han gifte seg med Sauda som var enke og Aisha på samme tid. Sauda var eldre og kunne ta seg av husarbeidet, lage mat og passe barna etter Khadije. Og Aisha var favoritten til Muhammed. Han kalte henne Humeira (rød hårete). Hun var bare seks år da Muhammed forlovet seg med henne i Mekka, men fullbyrdet ekteskapet da hun var ni år i Medina. Da Sauda ble 40 år kastet Muhammed henne ut.

Muhammed hørte til samfunn for 1400 år siden. Han var et menneske med sine lyster og feil, og han var ikke perfekt. Han har gjort feil. Hvis vi skal basere oss på Koranen er det mange vers som sier at Muhammed er et menneske, og det er mange vers som sier at det bare er Allah som er feilfri.

Jeg oppfordrer imam Fawzi til å lese Al-Tabari og  Ibn Ishaq, som var en arabisk historiker og forfatter av den første større biografi om profeten Muhammed. Halvor Tjønns bok “Muhammed – slik samtiden så ham” er også å anbefale.