indisk par
Det aller meste som par synes er vanskelig, er noe som de fleste kjenner seg igjen i.
Foto: Pixaby
Du trenger ikke være i en krise for å få hjelp fra familievernkontoret. Det kan være fint å snakke om det mest private med noen man ikke har et forhold til.
32Shares

«Hallo,
Mannen min og jeg fikk vårt andre barn for et halvt år siden. Jeg er sliten, og han jobber mye. Vi har det ikke så fint sammen som vi pleide, og vi krangler mye. Søsteren min sier at hun kan komme og forsøke å få oss til å prate sammen, men jeg har ikke så lyst til at hun skal blandes inn i dette. Hva kan vi gjøre?»

Svar:

«Det er nok mange som kjenner seg igjen i problemene du beskriver. Det å ha små barn er en fantastisk opplevelse, men også en stor forandring i livet. Å kontakte nærmeste familievernkontor kan være en mulighet. Det er gratis å få hjelp, og det kan være lurt å ta tak i problemene tidlig.

Jeg gruer meg til vi skal møtes hjemme når en eller begge er ferdig på jobb

Dere må ikke være i en krise for å få hjelp. Familievernkontoret er spesielt opptatt av å møte par med små barn, fordi vi vet at mange strever i denne perioden.

Det er fint å ha familie og venner, det er noe av det viktigste i livet. Så godt at søsteren din bryr seg om dere. Samtidig kan det være fint å snakke om forholdet sitt med en nøytral person, som dere ikke skal møte i andre sammenhenger. Det kan være fint å snakke om det mest private med noen man ikke har et forhold til. De som jobber på familievernkontoret, har utdannelse og erfaring i å snakke med par som har det vanskelig. Noen ganger er det lite som skal til for å få en bedre hverdag sammen.»

Ring og bestill time – det er gratis å få hjelp

Du kan ringe og bestille time selv ved det kontoret som passer.  Det er også tilbud om kurs for par, som mange synes er både morsomt og nyttig. Det aller meste som par synes er vanskelig, er noe som de fleste kjenner seg igjen i.

Husk på at parforhold utvikler seg forskjellig. Noen trives med at det er lov å krangle, andre ønsker å ha det rolig og fredelig. Det er godt for barn å ha foreldre som har det bra sammen i parforholdet også.

Her er noen eksempler på vanlige problemer vi snakker om på familievernkontoret:

  • Jeg føler ikke at vi er kjærester lenger, forholdet har forandret seg
  • Du er ikke opptatt av meg, bare de praktiske tingene i livet vårt
  • Vi har nesten aldri sex lenger, kanskje fordi vi er for slitne
  • Jeg gruer meg til vi skal møtes hjemme når en eller begge er ferdig på jobb
  • Vi krangler mer av tiden enn vi har det hyggelig sammen
  • Vi krangler om de samme tingene om igjen og om igjen
  • Det har blitt stille og dårlig stemning hjemme, jeg er redd for at barna merker det
  • Jeg føler at alt annet er viktigere for deg enn meg, jeg savner deg
  • Du er bare opptatt av barna
  • Jeg føler at vi lever hvert vårt liv, mye av det vi hadde felles er borte

Hvis dere kjenner dere igjen i dette eller har andre temaer det kunne vært nyttig å prate om, kan dere ta kontakt med ditt nærmeste kontor. Du kan finne oss på www.familievernet.no.