– Ikke glem å snakke med partneren din. Det høres kanskje litt rart ut, men mange par glemmer det.
Foto: Bufetat
Ofte overtar barn og hverdagslogistikk et forhold, og et par kan glemme å snakke med hverandre og vise nysgjerrighet. Det er ganske vanlig, skriver Nedre Romerike familievernkontor i dette innlegget. 
152Shares

Hallo,
Vi er et par med to tenåringer i huset. Vi har det godt sammen, men noen ganger er det litt kjedelig. Når vi først har tid sammen, har vi ikke så mye annet å snakke om enn barna. Er det noe vi kan gjøre for å ha mer å snakke om? Og kanskje til og med bli litt forelsket i hverandre igjen?
Hilsen to som kjeder seg i forholdet.

Det er ganske vanlig å ha det på den måten

Mange vil nok kjenne seg igjen. Hverdagen tar litt over, vi blir opptatt av mange praktiske ting. Det er fort gjort at det blir mange beskjeder og avtaler som må gjøres, og ikke så mye tid og overskudd til å være opptatt av hverandre.

Hvis dere tenker tilbake til når dere traff hverandre, så var dere sikkert nysgjerrige på hvem den andre var? Dere ble glade og overrasket når dere likte de samme tingene, og det var gøy å høre om nye ting som partneren kunne noe om. Det kan nesten føles som å være i et nytt land.

Egentlig kjenner vi vel aldri hverandre fullt ut

Mange par slutter å være nysgjerrig på hverandre. Da kan vi gå glipp av mange fine stunder. For egentlig kjenner vi vel aldri hverandre fullt ut.

Snakk med hverandre!

Ikke glem å snakke med partneren din. Det høres kanskje litt rart ut, men mange par glemmer det. Det er mange som fortsetter å spørre venner og de på jobben om hvordan de har det og hva de er opptatt av, men at det er lett å glemme og spørre mannen eller kona di om det samme.

Ting vi glemmer å lure på etter hvert kan typisk være:

  • Hvordan var familien din da du var liten?
  • Hva har du opplevd i livet?
  • Hva liker du, og hva liker du ikke?
  • Hva drømmer du om?

Hvis dere vil lære mer, kan dere gå inn på en nettside som heter bufferkurs.no. Der ligger det en kortstokk med morsomme spørsmål. De kan dere spørre hverandre, og gjette hva den andre kommer til å svare. Det er viktig å huske at det ikke er noen riktige eller feil svar. 

Kanskje dere får noen overraskelser? Og kanskje kan det føre til at dere fremover blir litt mer opptatt av å fortsette med å finne ut hvem den andre er. Det er også morsomt å fortelle om seg selv hvis den andre viser interesse.

Det viktigste er at dere fortsetter å være ekte interessert i hverandre og ikke slutter å snakke sammen.

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.