Vi må stå samlet å fordømme handlingene i Frankrike. Ingen bør få lov å stjele islams navn på denne måten, skriver Roua Samir Hassan.
Foto: iNSAMER/İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı
Å begå grusomheter i islams navn er uakseptabelt, og flertallet av muslimer stiller seg uforstående til terroristers religiøse begrunnelser for å skade andre, skriver Roua Samir Hassan.
1K+Shares

Jeg blir rystet av å lese om nye terrorangrep i Frankrike. Jeg leser om gjerningspersonen som har skåret halsen over på en kvinne, en annen kvinne ble funnet død utenfor den aktuelle kirken og en den tredje mann er også drept. Religiøse kristne, som var samlet i kirken på en torsdags morgen.

Ingen dekning for drap i Koranen

Det første jeg tenker, som sikkert veldig mange andre muslimer også tenker, om gjerningsmannen er : «Hvorfor dreper du noen i en kirke, i Islams navn? Dreper noen som sikkert ikke var så glad i at profeter blir brukt til å lage støtende karikaturer. De er dine brødre og søstre i religionen, de er dem som ‘intet har å frykte’ det står i Koranen.»

«Indeed, those who believed and those who were Jews or Christians or Sabeans [before Prophet Muhammad] – those [among them] who believed in Allah and the Last Day and did righteousness – will have their reward with their Lord, and no fear will there be concerning them, nor will they grieve.»
Chapter 2, sūrat l-baqarah (The Cow) Verse 2:62.

Samlet om fordømmelse

Hvordan kan du kalle deg selv muslim? Når alle som bare kan  litt om religionen islam vet hvor galt dette er. Du kan umulig vite at dette sender deg til helvete, ifølge oss muslimer. Det er som om du har drept hele menneskeheten. Hvordan kan det gå så galt? Hvem er de rundt deg, hvem snakker du med, hvorfor er det ingen som har klart å stoppe deg?

Det er som om du har drept hele menneskeheten.

Det er ikke tiden for oss muslimer til å bli blinde for det som skjer. Vi ser at religionen vår blir brukt som fundament for handlinger som er eksempler på de verste syndene i den selvsamme religionen: å drepe uskyldige mennesker. Vi må reise oss og si at vi ser at dette er helt åpenbart hyklersk av en person som kaller seg selv muslim. Vi må stå samlet å fordømme handlingene i Frankrike. Ingen bør få lov å stjele islams navn på denne måten.

Måtte ofrene få evig liv i paradis. Og måtte ofrenes familie få den kjærligheten og støtten de trenger nå i denne vanskelige tiden. Vi står med våre brødre og søstre i kirken.

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.