Foto: Knud Winckelmann
– Muslimer må slutte å ta kritikk av Allah, Koranen og profeten personlig, skriver den danske politikeren Naser Khader, om volden i Libya og drapet på USAs ambassadør.

Khader viser til innlegget på VG Nett at dette handler om en privat amerikansk statsborger som har laget en amatørfilm om profeten Muhammed der profeten blir fremstilt i et ikke-flatterende lys. 

Men på samme måte som da det ble demonstrert mot de danske Muhammed-tegningene, har folkene som står bak urolighetene ikke sett produktet som har gjort dem så sinte, argumenterer den syrisk-fødte dansken.

– Folk så ikke Muhammed-tegningene den gang, og de har heller ikke sett denne Muhammed-filmen som de er så opprørte over. Sinnet tar dermed utgangspunkt i noe som folk i virkeligheten ikke vet så mye om. Og de blir oppildnet av sine åndelige ledere, skriver han videre.

Hjelper ikke islams sak

Khader mener det hjelper ikke islams sak når helvetet bryter løs for ingenting. 

– Hvis uromakerne virkelig brydde seg om islam, burde de ha stått foran det amerikanske konsulatet i stilhet og mintes de mange uskyldige som døde på denne datoen, i islams og Allahs navn. Hvorfor skal mennesker dø på grunn av en film som er laget og utgitt i et demokratisk land? Hvorfor skal muslimske tabuer påtvinges andre?, spør han også retorisk.

Han etterlyser også det “tolerante flertallet” blant muslimer.

– Hvor er flertallet? Hvorfor kommer der ikke en kraftig muslimskmotreaksjon? Hvor er demonstrasjonene mot vold og terror? En religion som frykter kritikk og selvkritikk er en svak religion, ifølge han.

Vil du lese hele innlegget? Klikk på denne linken