En undersøkelse fra tidligere i høst viser at et flertall av den norske befolkning er positive til å hente barn fra de greske leirene.
Foto: United Nations
Mange har fått nok av den umenneskelige asyl- og flyktningpolitikken, hvor vi kaster ut barn som har bodd hele sitt liv i Norge eller ikke evner å ta imot barn som lider, skriver Anders Sørlien i dette innlegget. 

2021 er valgår og for tiden gjør Senterpartiet det godt på meningsmålingene. Spørsmålet er om det blir så mye bedre for mennesker på flukt med en regjering bestående blant annet av Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Ap, Sp og Frp kan bli en katastrofe for innvandringspolitikken

Det var for eksempel Stoltenberg-regjeringen som i 2009 innførte midlertidig opphold for enslige mindreårige asylsøkere, og i juni 2016 stemte stortingsflertallet, med Fremskrittspartiet, Høyre, Arbeiderpartiet og Senterpartiet, for at rimelighetsvilkåret for internflukt ble fjernet. Dette er en kombinasjon som har vært svært skadelig for mange barn som har kommet alene til Norge som asylsøkere, da det betyr at mange barn har fått midlertidig opphold til den dagen de ble myndige. Deretter skal de altså sendes tilbake til landet de kom fra – som regel til internflukt i Afghanistan.

Arbeiderpartiet sørget i regjering for at man skulle prioritere å sende ut lengeværende asylbarn, og Senterpartiet er det strengeste partiet av alle når det gjelder antall kvoteflyktninger.

Nylig gikk Arbeiderpartiet og Senterpartiet sammen med Frp på Stortinget og sørget for at asylpolitikken strammes ytterligere inn. Dette er altså i en tid hvor vi nesten ikke tar imot noen.

Det er vi velgere som sitter med makten

Venstre reagerte kraftig og kalte det en «katastrofe» og sier at dette er et forvarsel om hva slags politikk vi får hvis det blir regjeringsskifte neste år. «En regjering med Ap og Sp som får støtte i enkeltsaker fra Frp vil bli katastrofe for innvandringspolitikken og ille for de som er opptatt av en human asylpolitikk», sa Solveig Schytz.

Stem på partiene som ønsker en mer human politikk

Nylig kunne vi også se at Senterpartiet ikke kutter støtten til Human Rights Service (HRS) i deres alternative statsbudsjett for 2021. Dermed er det kun Frp og Senterpartiet som ønsker å beholde statsstøtten til HRS

Stortingsflertallet, representert ved Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Høyre og Frp, er ikke i tråd med flertallet i den norske befolkning på dette feltet. En fersk undersøkelse fra SSB viser at nordmenns holdninger til innvandrere blir stadig mer positive, og en undersøkelse fra tidligere i høst viser at et flertall av den norske befolkning er positive til å hente barn fra de greske leirene.

Vi går snart inn i et valgår og jeg merker meg at det er mange som har fått nok av den strenge og umenneskelige asyl- og flyktningpolitikken, hvor vi kaster ut barn som har bodd hele sitt liv i Norge eller ikke evner å ta imot barn som lider på greske øyer. Det er vi velgere som sitter med makten, og da håper jeg mange setter seg inn i hva de ulike partiene faktisk mener og til slutt stemmer på de partiene som står for en mer human politikk. 

For de som måtte være i tvil, så er det Rødt, SV, MDG, Sentrum, KrF og Venstre. 

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.