Terror, uansett motiv, vitner om utfordringer i hele samfunnet.
Foto: Schindler group
Et angrep utført av muslimer blir straks kalt «islamistisk», men å kalle angrep mot muslimer «islamofobisk» sitter langt inne, skriver Qasim Ali i dette innlegget. 
623Shares

Jeg har nesten ikke ord.

Støres beskjed til norske muslimer.
Foto : Faksimile, Dagbladet

Hvorfor komme med beskjed til muslimer om ekstremisme og terrorisme i en 22. juli-markering når 22. juli også var et islamofobisk angrep?

Glemmer at tre angrep har hatt islamofobiske motiver

Og det siste angrepet selv om hva jeg og mange tror så har vedkommende enda ikke gitt en forklaring, og advokaten til siktede har gått hardt ut mot media og PST for å tillegge han motiver som advokaten mener ikke stemmer. Og sannheten er at vi faktisk ikke kjenner til motivet enda, uansett hva vi måtte tro. Han er på ingen måte et muslimsk problem. Han er et samfunnsproblem.

– Støre, her bommet du grovt. 

Det var som å høre en fra FrP eller George Bush i gamle dager. Eller som AUF-lederen som ikke gjør ting bedre ved å omtale de tre siste angrepene i Norge på unyansert vis: 

  • 22. juli 2011 som et angrep på AUF og ytringsfrihet (nevner ikke islamofobi med ett ord).
  • Manshaus sitt angrep i 2019 som rasistisk (igjen, selv om det også var et angrep på moskeen, så nevner hun ikke islamofobi med ett ord).
  • Og 25. juni i år omtaler hun som et islamistisk angrep utført av en islamist (selv om motivet enda ikke er kjent med sikkerhet).

Islamofobiske angrep omtales ikke som islamofobiske, men der man enda ikke er kjent med motiv, blir angrepet straks titulert et islamistisk angrep.

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.