I lørdagens sending av Stjernekamp på NRK røk Makeda Dhyre ut
Foto: a grimz/Flickr
De to journalistene som har jobbet med saken siden mars i fjor har selv initiert denne saken, uten noe forutgående tips, skriver fagredaktør i NRK Knut Magnus Berge i dette innlegget.
0Shares
Latest posts by Knut Magnus Berge, fagredaktør, NRK (see all)

NRK har hatt flere avslørende saker om forholdene på såkalte koranskoler der norske barn og ungdommer forteller at de har blitt utsatt for grov vold. Dette mener vi er viktig journalistikk. Vi mener også det er journalistisk interessant dersom norske politikere og talsmenn kommenterer disse avsløringene ulikt når man snakker overfor somaliere og når man snakker til norsk offentlighet. Derfor fikk vi intervjuet Bashe Musse gjorde med somalisk TV oversatt av to kompetente oversettere som var uavhengig av hverandre.

De to journalistene som har jobbet med saken siden mars i fjor har selv initiert denne saken, uten noe forutgående tips. NRKs økonomi har selvsagt ingenting med denne vurderingen å gjøre, slik Ismael A. Hussein spekulerer i. NRK har heller ingen motiver om å “kvitte seg med talspersoner” i det somaliske miljøet.

Bashe Musse er bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet og kommenterer ofte temaer som gjelder norsk-somaliere i norsk offentlighet. Derfor må han forvente et kritisk søkelys på sine uttalelser. I artikkelen presiseres det også at Bashe Musse sier til den somaliske TV-kanalen at barn og ungdommer ikke bør sendes til disse skolene. Og oversettelsen av hele intervjuet han gav om dette temaet til somalisk TV er lagt inn som lenke i artikkelen.

Les også: Trekk deg Bashe Musse (Utrop)

Les også: Støttegruppe for Bashe Musse: – NRK har tolket ham i verste mening (NRK)